Inici

Salutacions
President AVPCT
Sr. Alcalde

L'associació
Què és PC?
Estructura
Formació
Com fer-se voluntari
Fotos

Seccions

Intervencions

Serveis

Per saber-ne +
Consells
Enllaços i documents

Avís legal
Contacte

 

Av. Ramón y Cajal, 71
43005 Tarragona

Què és la Protecció Civil?

La Protecció Civil és un servei públic orientat a determinar tot el sistema de preparació i respostes a les situacions de greu risc col·lectiu, calamitat pública o catàstrofe extraordinària, a les quals la seguretat i la vida de les persones puguin estar en situació de perill. Els aspectes més significatius de la Protecció Civil són:

1. Previsió, anàlisi de riscos i les seves causes i efectes.

2. Prevenció, estudi i implantació de les mides per a reduir les situacions de risc potencial.

3. Planificació de les línies d’actuació enfront a aquestes situacions.

4. Coordinació de las estructures, els medis i les actuacions per a fer front a l’emergència i per a propiciar el retorn a la normalitat o rehabilitació.

A Protecció Civil, on participen les diferents administracions per medi de l’exercici de les seves respectives competències, és també important el paper de col·laboració voluntària dels ciutadans. Són així, la prevenció i la col·laboració voluntària, dos conceptes sobre els quals ha de girar fonamentalment l’activitat del voluntariat de Protecció Civil.

D’altra banda, els Plans Municipals, concreció de la competència de planificació territorial reconeguda a la llei 4/97 de la Generalitat de Catalunya als municipis, troba al voluntariat un important element de suport, no solament pel que respecta al seu paper dintre dels Plans Municipals, sinó també pel que respecta al seu manteniment i operativitat. Dintre d’aquest àmbit, és on actua l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Tarragona, configurant-se com una entitat vinculada a Protecció Civil i que intenta aportar a la societat l’esforç propi del voluntarisme realitzat desinteressadament en benefici de nostra comunitat.