Inici

Salutacions
President AVPCT
Sr. Alcalde

L'associació
Què és PC?
Estructura
Formació
Com fer-se voluntari
Fotos

Seccions

Intervencions

Serveis

Per saber-ne +
Consells
Enllaços i documents

Avís legal
Contacte

 

Av. Ramón y Cajal, 71
43005 Tarragona

Unitat de Suport en Emergències - USE

És el constituït per un nucli de voluntaris amb disponibilitat horària. Constitueix el grup de xoc, són els primers en arribar a una emergència. Aquest grup té experiència i coneixements a les especialitats de Protecció Civil.

Sanitari

És un grup de marcat caràcter operatiu. S'encarrega de realitzar primers auxilis i fer l'evacuació de les víctimes en cas de necessitat. Realitza serveis preventius i actuacions en emergències.

Logística

És el grup que realitza les tasques de subministrament dels diferents materials i viandes als voluntaris desplaçats als llocs d'emergència. A la seva vessant orgànica és la responsable del manteniment dels vehicles i material, de la uniformitat dels voluntaris, gestió dels recursos, etc.

Transmissions

És el grup que s'encarrega de garantir les comunicacions entre els voluntaris desplaçats al lloc de l'emergència i la base operativa. A la vessant orgànica és la responsable del manteniment d’emissores i equips de transmissió.

Equip de formació

És l’encarregat de programar la formació per als voluntaris, buscar professors i/o monitors i confeccionar el calendari formatiu.

Unitat canina de salvament i rescat - UCSR

És un grup format per gossos de salvament i els seus respectius guies. Estan preparats per a la búsqueda de persones en diferents situacions. Han actuat en diferents terratrèmols o inundacions, com ara al Marroc, Algèria o Haití.

Habitualment fan entrenaments per actuar millor davant les possibles catàstrofes que es poden produir i per mantenir els gossos i els guies en forma.